Passage 2
The Ancient Greek philosopherPythagoras is best known today for his mathematical theorem, which haunts thedreams of many geometry students, but for centuries he was also celebrated asthe father of vegetarianism. A meatless diet was referred to as a "Pythagoreandiet" for years, up until the modern vegetarian movement began in themid-1800s.
While Pythagoras was an early proponent of a meatless diet,humans have been vegetarians since well before recorded history. Mostanthropologists agree that early humans would have eaten a predominantly plant-baseddiet; after all, plants can´t run away. Additionally, our digestive systems resemblethose of herbivores closer than carnivorous animals. Prehistoric man ate meat,of course, but plants formed the basis of his diet.
Pythagoras and his many followers practiced vegetarianismfor several reasons, mainly due to religious and ethical objections. Pythagorasbelieved all living beings had souls. Animals were no exception, so meat andfish were banished from his table. Strangely enough, he also banished avegetable that has a place of honor on most vegetarian menus today, thehumble bean. His followers were forbidden to eat or even touch beans;because he thought beans and humans were created from the same material. Favabeans were especially bad, as they have hollow steams that could allow thesouls of the dead to travel up from the soil into the growing beans.
While the edict against beans was lifted notlong after Pythagoras' death, his followers continued to eat a meatless diet.His principles influenced generations of academics and religious thinkers, andit was a group of these like-minded individuals who founded the VegetarianSociety in English in the mid-1800s. The virtues of temperance, abstinence andself-control were all tied to vegetarian ideals, while lust, drunkenness andgeneral hooliganism all resulted from a diet too rich in meat products. Notableearly vegetarians included Leo Tolstoy, George Bernard Shaw, Mahatma Gandhi andAmerican Bronson Alcott, a Transcendentalist teacher, reformer and the father of“Little Women" author Louisa May Alcott.
It wasn't until the 1960s thatvegetarianism moved into mainstream American life and the movement's growthpicked up speed in the 1970s when a young graduate student named Francis MooreLappe wrote a book called Diet for a Small Planet. In it, she advocated ameatless diet not for ethical or moral reasons, but because plant-based foodshave much less impact on the environment than meat does. Today, manyvegetarians refuse meat because of animal rights issues, or concerns overanimal treatment, a principle first espoused in Peter Singer's 1975 work AnimalLiberation.
Which of the following statements fails to be inferred from the passage?
A meatless diet was supported and practiced by Pythagoras.
After his death, Pythagoras' followers continued to eat beans.
Pythagoras influenced a lot of people who chose not to eat meat.
Pythagoras refused to eat any meat for religious and ethical reasons
此题是问:以下哪个选项不能从文章中推断出来?A选项“Pythagoras支持并且践行不吃肉”,根据文章第一段可知Pythagoras是素食主义之父,故A正确;根据第三段可知Pythagoras生前认为豆子和人类一样是有灵魂的,因此禁止他的追随者吃豆子。再根据第四段第一句话While the edict against beans was liftednot long after Pythagoras' death, his followers continued to eat a meatlessdiet.尽管在Pythagoras死后,不吃豆子这一点没有坚持太久,但是他的追随者仍然坚持不吃肉。由此推断不出来B选项;根据第四段第二句可知Pythagoras影响了几代的学者、思想家及个人可知C选项正确;根据第三段第一句可知Pythagoras和他的追随者坚持实践素食主义主要是出于宗教和道德目的,故D项正确。所以该题选B。
Which of the following is closest in meaning to the underlined word in PARAGRAPH THREE?
Evil.
Palatable.
Plain.
Notorious.
此题是问:以下哪个单词和第三段画线词意思最相近?此题可采用一一带人的方法,根据语境.文中并未提到这种豆子是邪恶的、美味的或臭名昭著的,且humble本身有“谦虚的;低下的,,的意思,故plain为本题答案。
What issue were vegetarians in the mid-1800s in England primary reason with when refusing to eat meat?
Environmental protection
Animal rights.
Religious belief.
Moral purity.
此题是问:mid-1800s的英国素食主义者拒绝吃肉主要是为了以下哪一点?根据mid-1800s定位至第四段第三句,可知素食主义者不吃肉是因为他们认为好色、酗酒、无赖都是由吃肉引起的,故答案为D。
Which of the following is true according to the passage?
Pythagoras made a great contributing to biology.
Pythagoras thought beans, like humans, had souls.
Francis Moore Lappe is a contemporary vegetarian.
Both Bronson Alcott and his daughter were vegetarians.
此题是问:根据文章,哪个选项是正确的?根据第一段可知,Pythagoras对数学和素食主义有贡献,故A选项说法不正确;根据第三段可知Pythagoras不吃豆子是因为他觉得豆子和人类的构成物质是一样的,故B说法错误;由最后一段可知,素食主义在美国兴起是在1960s,加速是在1970s,那时一个叫FrancisMoore Lappe的人写了Diet for a Small Planet一书,并提倡素食主义,指出不吃肉的原因是为了保护环境,根据时间可知Francis Moore Lappe是当代素食主义者,故C说法正确。文中并未提及Bronson Alcott的女儿,故D说法错误。
Which of the following might be the best title for the passage?
The History of Vegetarianism
The Father of Vegetarianism
The Advocates of Vegetarianism
The Benefits of Vegetarianism
此题是问:文章的最合适的题目是什么?文章从素食主义之父说起,又按照时间的顺序介绍了不同时期的素食主义者及不吃肉的原因,故A选项,“素食主义发展史”为文章的题目。